طرز تهیه فلافل بندری خوشمزه + علت سفت و خشک شدن فلافل

1+
۱۳۹۸/۰۶/۲۷ | ۱۰:۰۰

فلافل یک غذای خوشمزه و محبوب جنوب ایران است که به خاطر سالم بودن و خوش طعم بودن آن در سراسر ایران فراگیر شده است. البته فلافل اصالتا ریشه عربی دارد و در کشور های عربی مثل لبنان که به فلافل لبنانی مشهور است نیز بسیار تهیه می‌شود. اما فلافل در ایران بیشتر به فلافل آبادانی، فلافل بندری، فلافل اهوازی مشهور است. اگر برایتان سوال است که چرا فلافل بیرون خوشمزه تر از فلافلی است که در خانه تهیه میکنید؛ ما را دنبال کنید تا نکاتی را که ساندویچی های بیرون رعایت میکنند و فوت فن های فلافل خوشمزه را به شما عزیزان در مقاله طرز تهیه فلافل بندری مثل بیرون به صورت تصویری آموزش دهیم.

مواد لازم فلافل بندری برای دو نفر :

  • نخود : دو پیمانه
  • پیاز : دو عدد متوسط
  • سیر : دو حبه
  • کنجد : به مقدار دلخواه
  • گشنیز : یک قاشق چای خوری
  • طعم دلخواه از چاشنی آلس پایس : به مقدار لازم

طرز تهیه فلافل خانگی بندری مثل بیرون

اگر می‌خواهید فلافلی که تهیه می‌کنید مثل بیرون و مغازه خوشمزه باشد باید ابتدا نخود را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید و آب آن را چند مرتبه تعویض کنید. این کار باعث می‌شود نخود کاملا نرم شده و نفخش از بین برود. سپس نخود‌ها را چرخ کنید. دقت کنید که نخود نباید خیلی ریز شود بطوری که حالت له شده به خود بگیرد. اندازه نخود می‌بایست کمی از دانه‌های شکر درشت تر باشد.

مواد اولیه: نخود، پیاز، سیر،کنجد،گشنیز

دو عدد پیاز متوسط رنده شده ، دو حبه سیر رنده شده، یک قاشق غذاخوری پود گشنیز و در صورتی که می‌خواهید فلافل کنجدی تهیه کنید، کنجد به مقدار دلخواه به نخود چرخ شده اضافه کنید.

راز خوشمزه شدن فلافل جنوبی ها

همانطور که احتمالا می‌دانید برای تهیه فلافل از ادویه‌هایی مثل زردچوبه، نمک، فلفل، زیره، ادویه کاری و از سبزیجات معطر و خوش‌بو مثل جعغری استفاده می‌کنند. بعضی از جنوبی‌ها نیز از آبلیمو و رب گوجه فرنگی برای بهتر شدن فلافل بهره می برند. حال اگر می‌خواهید یک فلافل خوشمزه بندری و جنوبی مثل بیرون درست کنید که همان عطر و طعم فلافل اهوازی و خوزستانی را داشته باشد پیشنهاد می‌کنیم از چاشنی بندری آلس پایس استفاده کنید. این چاشنی طبیعی حاوی ادویه‌ها و سبزیجات محلی خوزستان و جنوب کشور است.

اضافه کردن چاشنی بندری برای خوشمزه کردن فلافل خانگی

یک قاشق غذا خوری از چاشنی بندری آلس پایس برای خوشمزه کردن فلافل به خمیر اضافه کنید و چند دقیقه آن را مخلوط کنید.

فراموش نکنید بعد از اضافه کردن چاشنی بندری دیگر نیازی به اضافه کردن هیچ نوع ادویه مثل نمک و فلفل نیست.

بررسی علت سفت و خشک شدن فلافل

شاید بارها در خانه سعی کرده‌اید که فلافلی تهیه می‌کنید مثل بیرون و ساندویچی‌ها نرم، لطیف، ترد و خوشمزه باشد اما راهکاری برای خشک نشدن فلافل پیدا نکرده‌اید. برای اینکار فقط کافیست مقداری آب ولرم به مایه یا خمیر اضافه کنید. و مقدار مواد اولیه را به اندازه به کار ببرید.

قالب زدن

برای گوله کردن یا توپ کردن فلافل از قالب فلافل زن استیل موجود در بازار استفاده کنید. توجه کنید که بعد از قالب زدن باید روی فلافل کمی صاف باشد.

اگر قالب فلافل زن ندارید می‌توانید با دست، خمیر یا مایه فلافل را به حالت یک کوفته کوچک در بیاورید.

سرخ کردن فلافل

در یک ظرف گود، روغن مخصوص سرخ کردنی بریزید و آن را تا حدی داغ کنید که دود نکند. سپس فلافل ها را به آرامی در روغن قرار دهید.

مرحله سرخ کردن در ظرف گود

نکات مهم تهیه فلافل بندری :

  1. مقدار روغن موجود در ظرف باید به اندازه ای باشد که فلافل پس از افتادن در آن به صورت شناور باشد.
  2. نباید بیش از حد ظرفیت ظرف، فلافل داخل آن قرار دهید زیرا فلافل‌ها به هم می‌چسبد.
  3. هنگامی که فلافل‌ها را در روغن انداختید حرارت را روی کم بگذارید تا مغز پخت شوند.
  4. وقتی فلافل‌ها سرخ شدند آن‌ها را روی توری فلزی بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

بعد از اینکه فلافل خانگی را به سبک و طعم بندری درست کردید آن را به همراه گوجه فرنگی ریز شده، خیار شور، کاهو، سیب زمینی سرخ کرده، بادمجان سرخ شده، نان ساندویچی و سس دلخواه به همراه نوشیدنی لذیذ میل کنید.

طرز تهیه فلافل بندری آلس پایس

برای مشاهده سایر آموزش های آشپزی می‌توانید به صفحه اینستاگرام آلس پایس و کانال آپارات آلس پایس مراجعه کنید.

1+
2
در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!
ارسال دیدگاه
موضوع مرتبط : طرز تهیه

دیدگاه شما

2 دیدگاه
  • ملیحه ملیحه
    ۱۳۹۸/۰۶/۲۷ | ۲۳:۱۸

    چه جالب ، همیشه برام سوال بود چرا فلافل هام خشک می شن.ممنون که راهنمایی ام کردین

    • کیمیا فخاریان کیمیا فخاریان
      ۱۳۹۸/۰۶/۳۰ | ۰۸:۳۲

      با سلام. با تشکر از دیدگاه شما
      خیلی خوشحالیم که تونستیم کمکی هر چند کوچک به شما داشته باشیم.